П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Чоловік у 89 років став найстарішим серфером

Важливо

Японець Сеїчі Сано став найстарішим серфером світу, осідлавши хвилі у віці 88 років у 288 днів. До того він піднявся на найвищу гору Японії.

Про це повідомляє офіційний сайт Книги рекордів Гіннеса.

Сеїчі народився 23 вересня 1933-го. Його юність припала на післявоєнні роки. Він навчався на телеграфіста бездротового телеграфа, працював у кабаре та швейцаром.

Зрештою чоловік пішок у деревообробну промисловість та піднявся кар’єрними сходами до власного бізнесу, якому уже 50 років.

“Бізнес-рішення, які я приймав, ґрунтувалися на інстинктах і натхненні, а не на раціональному мисленні”, – каже Сеїчі.

Він керував малим бізнесом, а отже вільного часу у нього не було – тож почав відриватися, коли йому виповнилося 80 років, саме тоді з’явилася і вільна хвилинка. На своє 80-річчя Сеїчі зійшов на гору Фудзі – найвищу у Японії.

Серфінгом чоловік вирішив займатися, коли побачив одного банківського менеджера, з яким працює. Сеїчі спитав, у чому секрет засмаги, і менеджер відповів, що займається серфінгом. За три дні Сеїчі уже почав опановувати дошку.

Сейічі не є професійним серфером і не зацікавлений в опануванні звичайних навичок серфінгу. Його улюблений трюк — стрибок на дошці для серфінгу на 180 градусів. А часто йому подобається просто сидіти на дошці та милуватися краєвидом.

Сеїчі каже, що він із людей, які кидають щось протягом трьох днів. Але серфінг йому подобається, бо він робить перерви у заняттях ним.

Як повідомляло BitukMedia, мешканець американського штату Колорадо Джон Джепкема став найстарішим чоловіком, який перетнув впоперек Великий Каньйон пішки. Чоловіку на момент встановлення рекорду було 91 рік і 152 дні. 38,6 км подолав за 5 днів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі