Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В Одесі вперше “пересадили” серце (ВІДЕО)

Важливо

Трансплантацію серця вперше провели в Одесі в середу, 29 березня. Провела її бригада лікарів з Інституту Серця МОЗ України на чолі з кардіохірургом Борисом Тодуровим. Про це повідомили в Одеській міській раді.

Відомо, що донорське серце отримав 43-річний чоловік, який перебував у черзі на операцію, що передбачала пересадку органа.

Операція пройшла в Одеській міській лікарні №10. Повідомляють, що пересадка пройшла успішно.

Донором серця став чоловік, який загинув від травми голови. Його сім’я погодилась віддати органи (серце і дві нирки) для хворих пацієнтів. Про це розповів завідувач відділом трансплантації нирки та гемодіалізу Інституту серця МОЗ України Михайло Загрійчук, який теж брав участь в операції. “Перше вилучення органів в Одеській міській лікарні номер 10. Перша трансплантація серця в Одесі… Низький уклін родині донора за згоду на пересадку органів – ви врятували три життя”, – заявив лікар.

Трансплантація серця – надзвичайно складна операція, для якої потрібні фахівці найвищого рівня, спеціально обладнана операційна з апаратом штучного кровообігу, а також швидкий підбір реципієнта. Для проведення основного етапу операції у кардіохірурга є не більше чотирьох годин.

Зазначається, що Одеську лікарню №10 включили до єдиної державної інформаційної системи трансплантації.

Як розповідало раніше BitukMedia, в Інституті серця провели надскладну операцію на працюючому серці, яка врятувала життя військовому.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі