Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Український співак із інвалідністю зібрав 210 тис. грн для ЗСУ

Важливо

Співак із інвалідністю Іван Заміга зібрав для військових  210 тис. грн. Із них понад 30 тис. грн він зібрав на Кіровоградщині.

Про це повідомляє Укрніформ.

Заміга пересувається на візку. Попри це чоловік дає як відкрити концерти у громадах, так і закриті. За останні три концерти у громадах Кіровоградщині чоловік зібрав 30 050 грн. Перед концертом у Цибулевому Кропивницького району організували ярмарок смаколиків та декоративних виробів.

Заміга народився у Казахстані, ріс у Кривому Розі, зараз живе у Києві. Є віце-чемпіоном світу зі спортивних танців на інвалідному візку.

Грати на гітарі чоловік навчився самостійно. На концертах виконує композиції із класики закордонного року та українських виконавців. З 2016-го заробляє на життя лише музикою.

Каже, не зміг сидіти вдома, коли після повномашстабного вторгнення вишикувалися люди до військкоматів. Тож роздрукував табличку зі своїм гаслом “Я не можу стріляти, але вмію співати” і почав виступати.

Заміга передає гроші лише волонтерам під цільові запити військових – для виготовлення окопних свічок, димових шашок тощо. Зараз збирає для військових на автівку.

Як повідомляло BitukMedia, yчні львівського училища комп’ютерних технологій та будівництва створили ліхтарик FireFly. Тестовий зразок працює без заміни батарейок працюж уже півроку. Тож його замовляють військові для передової.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі