Четвер, 28 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Японія знайшла в себе 7 тисяч островів, про які навіть не підозрювала

Важливо

Японські географи уточнили дані 36-річної давнини і перерахували всі острови країни. Виявили, що їх на 7 тисяч більше, ніж вважалося раніше. Як так сталося?

Про це розповідає CNN.

Японські картографи виявили, що їхня країна складається з 14 125 великих і малих островів. Раніше географи Країни сонця, що сходить, називали цифру 6852. Таким чином, у Японії додалося понад 7 тисяч островів — звідки вони взялись?

Ділянки суші вдалося виявити завдяки новим технологіям у галузі геодезії, повідомляє Управління геопросторової інформації Японії. У відомстві нагадали, що попередній моніторинг проводили у 1987 році, а нові дані суттєво уточнюють отримані ті, що були отримані понад 30 років тому.

Географи зазначають, що для визначення острова використовували той самий критерій, що й у 1987 році: це надводна територія з окружністю понад 100 метрів.

Поява нових островів у Японії – не диво та не махінації. Все набагато прозаїчніше.

Нова технологія, що використовується Управлінням геопросторової інформації, дозволила картографам розрізнити невеликі скупчення островів, які раніше вважались єдиним масивом.

Однак, це ще не все. Землетруси, що сталися за останні 35 років, також сприяли утворенню нових островів.

Цікаво, що площа Японії попри нові дані про кількість островів залишиться незмінною. Країна, як і раніше, залишиться 17-ою в Азії і 61-ою у світі за площею.

Раніше BitukMedia розповідало про новонароджений острів, що з’явився посеред Тихого океану.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі