Четвер, 28 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Уряд випустив дивне попередження щодо ведмедів – користувачі соцмереж відреагували

Важливо

Американська урядова агенція із питань заповідного фонду випустила у Twitter жартівливе попередження – у випадку зустрічі у лісі з ведмедем не лишайте йому найповільнішого друга. Соцмережі відповіли жартами, але й чиновники включилися у гру.

Про курйоз розпровідає New York Post.

Все почалося з твіта, який опублівала у себе на сторінці урядова агенція Служба національних парків.

“Якщо зустріните ведмедя, не кидайте йому свого найповільнішого друга. Навіть якщо ваша дружба до того йде”, – пожартували чиновники.

Справа в тому, що у США зараз теж весна, ведмеді прокидаються і виходять із барлогів, і зустріч з ними може бути небезпечною. На цьому наголошують і в службі національних парків.

Такий жартівливий підхід користувачам соцмереж сподобався.

“Якщо ведмідь на вигляд справді голодний, хіба він не заслужив на невеличкий перекус?” – написав хтось у коментарі. “А ви себе вважаєте спритним чи повільним другом?” – перепитали на офіційній сторінці.

Іншому користувачу працівники держагенції порадили перевірити дружбу на міцність перед тим, як іти до лісу.

Хтось запитав, чи можна кинути в пащу ведмедя просто знайомого, а не товариша. На що акаунт служби відповів, що справжня дружба формується з часом, тож їй варто дати шанс.

Чиновники опублікували і цілком серйозний список порад, як поводитися із ведмедем. Взагалі, якщо бачите здалеку, то варто його тихо обійти – більшість ведмедів хотіли б, щоб люди їх просто лишили у спокої. Також лісом краще ходити групами.

Якщо ведмідь поводить себе спокійно, треба дати йому зрозуміти, що перед ним людина, а не хижак. Треба говорити спокійно і плавно махати руками – так ведмідь розпізнає людину. Ведмідь може лякати людину – гарчати, клацати щелепами – але не нападати. Також він може стояти на задніх лапах і розглядати людину. Треба триматися спокійно і не провокувати його. Не тікати і не лізти на дерево. Можна стати на виступ, аби видаватися більшими. Дітей треба взяти на руки і не давати їм кричати – ведмідь може розпізнати плач дитини як агресивний звук хижака. Ведмедя не можна годувати. Не треба кидати у нього рюкзаком – рюкзак захищає спину.

При атаці бурого ведмедя чи грізлі, треба вдавати мертвого. А ось із нападом чорного ведмедя такий прийом не допоможе – від нього треба тікати у будинок чи авто, а якщо це не можливо – намагатися відбити атаку усіма підручними засобами. Однак слід пам’ятати, що ведмеді добре бігають і мають інстинкт переслідування жертви, як і собаки.

Як повідомляло BitukMedia, на природоохоронній території Open Space and Mountain Parks поруч із американським містом Боулдер у штаті Колорадо встановили фотопастку для диких тварин. Вона зробила 400 знімків ведмедя із різних ракурсів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі