П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Жадан та “Бумбокс” презентували кліп на саундтрек до фільму “Мирний-21” (ВІДЕО)

Важливо

Гурт “Бумбокс” спільно з Сергієм Жаданом 27 лютого презентували кліп на саундтрек до воєнної екшн-драми Ахтема Сеітаблаєва “Мирний-21”.

Про це повідомила пресслужба Держкіно.

Творці презентували кліп на OST “Правда”, в основі якого кадри з фільму. Пісню створили Андрій Хливнюк (“Бумбокс”), який написав приспів, Сергій Жадан, який є автором куплетів, та Усеін Бекіров – він автор музики та аранжування.

“Правда” звучить на титрах фільму та транслює “одну з провідних ідей стрічки — сміливість бути чесним перед собою, побратимами і своєю державою”. 

Воєнна екшн-драма “Мирний-21” режисера Ахтема Сеітаблаєва вийшла  в національний прокат 22 лютого 2023 року.

“Приспів написав під враженням від куплетів Жадана. Це пісня про людей, на яких тримається наш драний і шкутильгаючий світ”, — поділився Андрій Хливнюк.

“Мені давно подобається музика Андрія, я дуже люблю його творчість. До того ж, у гурті грають мої друзі: барабанщик Олександр Люлякін та піаніст Павло Литвиненко. Пісня насправді мене дуже зачепила емоційно. Ахтем чув її напередодні і попросив зробити сінема-варіант музики. Я залишив мелодію Андрія і зробив оркестровий варіант, змінивши гармонію та грув. Я був радий доторкнутися до творчості гурту “Бумбокс” як кінокомпозитор. Для мене велика честь працювати з Ахтемом Сеітаблаєвим”, — розповідає Усеін Бекіров, автор музики до OST та музичний композитор фільму.

Стрічка “Мирний-21” розповідає про подій, які розгортаються на сході України на початку 2014 року. Головна тема розкривається через призму луганського прикордонного загону, бійців якого сепаратисти та російські спецслужби марно намагаються змусити зрадити свою країну. Це була спроба повторити кримський сценарій – захопити українські території без бою. Автори фільму також кажуть, що стрічка “про довіру та її відсутність”.

Раніше BitukMedia розповідало про дві українські стрічки, які отримали відзнаку 75-го Берлінського кінофестивалю. В обох стрічках ідеться про українсько-російську війну.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі