Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Українці вирощують вдома лимони вагою півкіла

Важливо

Подружжя Костянтин та Оксана Гусєви із міста Володимира Волинської області 25 років вирощують вдома лимони та апельсини. Деякі фрукти досягають ваги понад півкілограма.

Про це розповідає місцеве видання Слово правди.

Вирощуванням цитрусових Костянтин захопився ще у 1990-х, але перший досвід був невдалим: замовив саджанці поштою, а вони засохли. Перші деревця, які прижилися, купив у продавчині, які возила екзотичні рослини із Польщі.

Тепер Костянтин вирощує тропічні фрукти вдома, а дружина допомагає і веде соцмережі. Окрім хобі, подружжя має й основну роботу. Чоловік працює у КП “Володимиртепло”, а дружина – викладачка мистецьких дисциплін Володимирського педагогічного фахового коледжу ім. А. Ю. Кримського. Домашнімим рослинами займався і батько Костянтина Гусєва.

“Пригадую, як тільки прийшла у невістки, то мене вражала домашня оранжерея, якою опікувався свекор. Кімнатних рослин на підвіконнях було стільки, що й вікон не видно”, – розповідає пані Оксана.

Фото: slovopravdy.com.ua/

Гусєв ділиться досвідом вирощуванням фруктів. Щоб отримати більший лимон, то треба обірвати усю зав’язь і лишити найкращий плід. Рекордний фрукт у родині важив понад півкілограма.

“Достигають лимони через дев’ять місяців після цвітіння – уже на початку грудня. Будьте терплячі, коли побачите, як половина лимону стала жовтою, а інша – ще зелена. За кілька днів плід стане повністю стиглим”, – розповідає пані Оксана.

Дерева розмножують за допомогою живцювання. Підживлюють мінеральними добривами.

Окрім лимонів, подружжя вирощує мандарини у горщиках, а також кавове і лаврове дерево вдома. Догляд за мандаринами такий же, як і за лимонами. Але на смак мандарини доволі кислі.

Як повідомляло BitukMedia, pодина українських фермерів Ільчуків із Фастівщини співпрацює із виробниками супів для ЗСУ та постачає їм понад 200 кг грибів щомісяця. Із них потім виробляють сухі борщові та супові субстрати для захисників України.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі