Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Трирічний хлопчик став наймолодшим членом клубу вундеркіндів

Важливо

Трирічний хлопчик з британського міста Портісхед, графство Сомерсет, навчився рахувати до ста шістьма мовами. І це ще не всі його досягнення. Тепер Тедді Хоббс – наймолодший в країні член клубу вундеркіндів Mensa

Про це розповідає The Mirror.

Тедді Хоббс навчився читати у дворічному віці під час запровадженого 2021 року  локдауна. “Він завжди цікавився книгами, тому ми подбали про те, щоб їх у нього було багато”, – розповіла 31-річна мати хлопчика Бет. У два роки та два місяці дитина зуміла без проблем прочитати книгу батькам.

Наступного Різдва хлопчикові подарували планшет, щоб він міг грати на ньому в ігри. Натомість Тедді навчився рахувати до 100 мандаринською мовою.

Бет і Вілл були спантеличені талантами сина. Вони звернулися до медиків, щоби оцінити рівень розвитку хлопчика. “Тедді – наша перша дитина, і оскільки для його зачаття ми вдались до репродутивних технологій (ЕКЗ), нам нема з ким його порівнювати”, — пояснила мати.

Зрештою батьки опинились в Mensa. Це найбільша і найстаріша організація, що об’єднує людей, які мають високий коефіцієнт інтелекту(IQ). Членами організацію можуть бути люди, які мають 98 пунктів або вище за стандартним тестом IQ або іншим затвердженим тестом на рівень інтелекту.

Хлопчику тоді було три роки та сім місяців. Фахівці організації провели з ним годинну онлайн-розмову. “Я хвилювалась, чи зможе він просидіти перед ноутбуком цілу годину, але йому дуже сподобалося”, – сказала Бет. Експерти встановили, що рівень IQ хлопчика складає 99,5.

Подальші обстеження показали, що у віці трьох років та восьми місяців хлопчик розпізнавав літери та слова на рівні дитини восьми років та десяти місяців. Тедді отримав сертифікат, що підтверджує його членство в Mensa, і став одним з наймолодших членів цієї спільноти в Британії. Зараз він ходить до дитячого садка, але у вересні цього року піде до школи.

На сьогодні 4-річний вундеркінд вміє рахувати до 100 шістьма іноземними мовами, включаючи мандаринську, валлійську, французьку, іспанську та німецьку.

Мати дитини зв’язалась з благодійною організацією для обдарованих дітей Potential Plus, де їй надали консультаційні послуги. Бет розповіла, що сама почала читати у віці чотирьох років. “Ми просто не знаємо, звідки це взялося у Тедді”, – підкреслила вона.

Крім навчання, хлопчик захоплюється плаванням та гімнастикою. Він любить читати книги своїй однорічній сестрі Піппі і мріє про кар’єру лікаря. Останнім часом хлопчик почав вивчати прапори різних країн світу та захопився ліпленням з пластиліну. “Ми хочемо, щоб Тедді був гарною людиною і тішився життям. Це те, чого бажають будь-які батьки”, – наголосила Бет.

Тедді Хоббс з батьками і сестричкою. Фото – Beth Hobbs

Як розповідало раніше BitukMedia, підліток з Лідса, Велика Британія, набрав максимальний для людей віком до 18 років бал за IQ-тест Менса. Це означає, що за рівнем інтелекту 11-річний Юсуф Шах випередив Стівена Хокінга та Альберта Ейнштейна.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі