П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

80-річний чоловік отримав чорний пояс з тхеквондо

Важливо

Американець, який живе у Великій Британії, отримав чорний пояс з тхеквондо у 80 років. Джулс Стюарт розповів про самопочуття та тренування. Каже, що хотів довести сам собі, що вік — лише цифра.

Історію чоловіка публікує Metro.

Журналіст та автор книг Джулс Стюарт народився у Нью-Йорку, протягом 20 років працював у Мадриді, а потім переїхав до Лондона. Крім письменництва Стюарт професійно займається скелелазінням і тхеквондо. Він присвятив бойовим мистецтвам кілька десятиліть, а напередодні 80-го дня народження вирішив спробувати отримати заповітний чорний пояс.

За ці роки Стюарт багато зрозумів про тхеквондо. “Саме під час спарингу розумієш, чому бойове мистецтво так називається. У тхеквондо ваш погляд повинен бути прикутий до обличчя супротивника, щоб ви могли зчитувати його плани та передбачати дії. Спокуса стежити за сигналами рук чи ніг велика, але, якщо піддатися їй, наслідки можуть бути несподіваними та болючими”, – розповів літній чоловік.

“У свої майже 80 років я почуваюсь не гірше, ніж замолоду”, – сказав Стюарт. Фото – Jules Stewart

За словами Стюарта, він хотів відчути впевненість і довести собі, що вік — лише цифра. Перед іспитом, який складався з теорії, демонстрації ударів і боротьби з суперником молодше на 60 років, чоловік вирішив проконсультуватися з лікарем та іншими спортсменами. Всі вони одностайно попереджали його про ризик серцевого нападу, про крихкість кісток та інші можливі наслідки. Незважаючи на поради та рекомендації, Стюарт вирішив прислухатися до себе та почав підготовку.

“Здавалося, всі були стурбовані моїм віком більше за мене. Однак я був сповнений рішучості довести, що вони помиляються. Якщо вже на те пішло, то у свої майже 80 років я почувався не гірше, ніж замолоду”, – сказав Стюарт. У день іспиту він зібрав волю в кулак і виклався на 100 відсотків. Після всіх етапів іспиту, який тривав три години, чоловік почувався виснаженим, але щасливим.

“Накульгуючи дістався додому, щоб прийняти гарячу ванну з лавандовою олією, а потім натерся надсильним тигровим бальзамом. Я дістав з холодильника пакет із льодом, натягнув колінні скоби і впав на диван, обм’якнувши, як різдвяна індичка”, – каже Стюарт.

Вже невдовзі чоловік отримав листа, в якому його вітали з успішним складанням іспиту та отриманням чорного поясу. Він зізнався, що після цього у нього відкрилосяь друге дихання. Він радить всім пенсіонерам за можливості займатися спортом і робити махи ногами, бо вони корисні для кровообігу.

Як повідомляло раніше BitukMedia, 69-річна австралійка Джилл Крейвен поборола свій страх перебувати під водою, який переслідував її все життя, і навчилася плавати. На це її надихнуло заняття 5-річних дітей.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі