Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Пазл людської історії”: що спільного у зірки “Бійцівського клубу” та Покахонтас

Важливо

Родинна легенда стала підтвердженим документальним фактом для знаменитого американського актора Едварда Нортона. У прев’ю шоу PBS Finding Your Roots ведучий та історик Генрі Луїс Гейтс-молодший повідомив йому, що Покахонтас – його прабабуся у 12-му поколінні. А Джон Рольф, відповідно, – прадідусь.

Про це розповідає Daily Mail.

“Це змушує усвідомити, який ти насправді маленький пазл людської історії”, – зазначив Нортон у відповідь на новину про своїх нових родичів.

Едвард Нортон.

53-річний актор “Бійцівського клубу” також дізнався від ведучого та історика Генрі Луїса Гейтса-молодшого, що його предки колись були рабовласниками, що спонукало зірку визнати, що “ці речі незручні”.

Насправді історія Едварда Нортона — не така вже рідкісна. У багатьох американців європейського походження є крапелька індіанської крові. А від Томаса Рольфа, сина Джона Рольфа і Покахонтас, походять дві перші леді США: Едіт Вільсон — дружина 28 президента США Вудро Вільсона, та Ненсі Рейган, дружина 40 президента США Рональда Рейгана. А ще видатний астроном і математик Персіваль Лоуелл, співак Гленн Стрейндж та інші.

Покахонтас рятує життя Смітові. Хромолітографія. Wikipedia

Покахонтас прозвали індіанську принцесу Матоаку, її батько був вождем племені поухатанів, що мешкав на території сучасної Вірджинії. Вийшовши заміж за поселенця, тютюнового плантатора Джона Рольфа, вона гарантувала цим шлюбом мирне співіснування між індіанцями та колоністами. У 1616 році Покахонтас переїхала разом з чоловіком до Англії. Повертаючись до Вірджинії, вона заразилася віспою і померла 21 березня 1617 року у віці 21 року.

Як повідомляло раніше BitukMedia, прихильники теорій змови тріумфують. Вдалось дістати докази подорожей у часі. На це вказує одна важлива деталь картини 1937 року. В мистецтвознавців є своє пояснення побаченого, набагато реалістичніше.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі