Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Вчені створили реконструкцію обличчя одного з найвідоміших християнських святих

Важливо

Міжнародна група вчених створила нову реконструкцію обличчя одного з найвідоміших християнських святих – Антонія Падуанського. Вже за рік після своєї смерті цей португальський священик був канонізований. Ще з 13 століття Святий Антоній вважається покровителем бідних та мандрівників. За словами вчених, чоловік мав дуже велику голову.

Про це розповідає Live Science.

Святий Антоній Падуанський при народженні отримав ім’я Фернандо де Буйон. Він  народився в Лісабоні (Португалія) у 1195 році. А помер в італійській Падуї  у 1231 році. Цього 36-річного португальського священика зарахували до лику святих вже за рік після смерті – у 1232 році. 

Антоній Падуанський вважається покровителем і Лісабона, і Падуї. Він також покровитель бідних та мандрівників. Ще до нього звертаються віруючі католики, щоб він допоміг їм повернути втрачені чи вкрадені речі.

Нині можна буквально зазирнути в очі Святому Антонію. Напрочуд реалістичну реконструкцію його обличчя та зовнішнього вигляду вдалось зробити за допомогою комп’ютерної томографії черепа цього святого.

Ця реконструкція стала можливою завдяки ексгумації тіла Антонія Падуанського, яку ініціював ще Папа Римський Іван Павло ІІ.

Святий Антоній був членом католицького Ордену францисканців, тому його зобразили у відповідному коричневому вбранні – таке носили члени цього чернечого ордену. Щодо його зачіски, то такий зовнішній вигляд мали середньовічні ченці-францисканці.

Відтворене обличчя святого Антонія Падуанського, покровителя загублених і викрадених речей. Фото – Cícero Moraes/Luca Bezzi/Nicola Carrara

Зображення святого вийшло максимально реалістичним. Автором нової реконструкції зовнішнього вигляду стала група вчених на чолі зі спеціалістом із відтворення облич давно померлих людей, бразильським експертом з графіки Сісеро Мораєсом.

Теперішня робота була продовженням дослідження 2014 року. Тоді італійські вчені, використовуючи лише цифрову копію черепа священника, створили першу подібну реконструкцію. Тоді їм також допомагав Мораєс.

Італійські вчені, використовуючи лише цифрову копію черепа священика, у 2014 році створили першу реконструкцію обличчя святого. Фото – wikipedia/Cícero Moraes

“Ця реконструкція обличчя є найкращою версією тієї, що була створена 8 років тому. Нові технології дозволили точніше відтворити всі анатомічні особливості святого і ми вважаємо, що це найбільш реалістичне його зображення”, – каже Мораєс.

Святий Антоній Падуанський з Немовлям. Фото – Wikipedia

Також вчені заявили, що Антоній Падуанський мав дуже великий череп у порівнянні з середньостатистичним дорослим чоловіком. Тобто в нього була дуже велика голова. І вона була набагато більшою, ніж у сучасних людей.

Костел Святого Антонія у Львові. Фото – Wikipedia/Aeou

Як повідомляло раніше BitukMedia, вчені відтворили обличчя чоловіка, якого стратили у XVIII столітті у штаті Коннектикут, США. Його стегнові кістки були розташовані навхрест – така позиція вказує на те, що місцеві жителі вважали його вампіром. Більше 200 років по тому технології дозволили побачити, як він міг виглядати.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі