П’ятниця, 18 Жовтня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Зеленського і “дух України” визнали Людиною року у TIME – як це пояснює редакція

Важливо

Американський журнал TIME визнав людиною року Володимира Зеленського і “дух України”. Художник Ніл Джемісон виконав обкладинку. Редакція відзначила, що українцям та їхньому президенту вдалося об’єднати світ.

Про це йдеться у матеріалі на сайті TIME.

Вибір Людини року завжди важкий, але цього року він був найбільш очевидним, пишуть у TIME.

“Незалежно від того, чи сповнює ва битва за Україну надією чи страхом, Володимир Зеленський надав світу такого заряду, якого ми не бачили десятиліттями”, – пише редакція.

Журналісти також відзначають, що той факт, що Зеленський і його уряд лишилися в країні, а сам президент звертався до міжнародних інстанцій, змінило геополітичний клімат. “Світ об’єднався довкола країни, яку дехто не зміг би навіть знайти на карті”, – пише видання.

“Колишній артист розумів, що увага є найціннішою валютою планети, і майже загнав у кут глобальний ринок. Він був відвертим, іноді саркастичним, але завжди говорив прямо по суті: ми повинні врятувати Україну, щоб врятувати демократію”, – пишуть журналісти.

Дух України втілювали незліченна кількість людей в країні та за її межами, відзначають у TIME.

Серед людей, які воювали не на військовому фронті журналісти вирішили згадати кухаря Євгена Клопотенка.

“Один із найвідоміших шеф-кухарів України, відомий своїм борщем, надав біженцям у Львові понад тисячу безкоштовних страв у перші тижні після вторгнення”, – пише видання.

Згадали також і “Тайру” Юлію Паєвську, яка допомагала пораненим людям у Маріуполі.

За те, що довело,  що мужність може бути такою ж заразливою, як страх, за спонукання людей і націй об’єднатися на захист свободи, за нагадування світу про крихкість демократії — і миру — Володимир Зеленський і дух України стали Людиною TIME 2022 року.

Як повідомляло BitukMedia, на Міжнародному безпекового форумі у канадському Галіфаксі премію імені сенатора Джона Маккейна присудили усім жінкам України. Зазвичай її дають чиновникам, які проявили себе у боротьбі за справедливість.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі