П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Українські жінки отримали премію Джона Маккейна

Важливо

На Міжнародному безпекового форумі у канадському Галіфаксі премію імені сенатора Джона Маккейна присудили усім жінкам України. Зазвичай її дають чиновникам, які проявили себе у боротьбі за справедливість.

Про це повідомляє Укрінформ.

Премію українському жіноцтву вручив  син покійного сенатора і великого друга України Джек Маккейн.

Українські жінки, “самі того не бажаючи, стали героїнями, демонструючи відвагу, честь і гідність, яка надихає усіх”, сказав Джек Маккейн.

“Світ бачить, як жінки по всій Україні дають відсіч агресору, рятуються разом із родинами, допомагають після бомбардувань, підтримують військові зусилля, воюють на передовій й надто часто ховають убитих росіянами”, – зазначив Джек Маккейн.

У форматі відеозвернення до учасників звернулася Перша леді України Олена Зеленська. Вона отримала премію від імені українок.

“Поки ми тут говоримо, кожна українка проживає мільйони життів. Кожне затьмарює трагедія війни, якої вона не хотіла і не провокувала”, – сказала Зеленська.

Міжнародний безпековий форум у Галіфаксі – одна із провідних платформ, яка об’єднує депутатів та чиновників демократичних країн, а також експертів із міжнародних відносин, безпеки та оборони. Премію Джона Маккейна вручають тим, тим, хто продемонстрував “неабияке лідерство у прагненні до людської справедливості”.

Як повідомляло BitukMedia, раніше німецькому Мюнхені на “Альянц Арені” у перерві матчу із американського футболу команд із США “Сіетл” – “Тампа Бей” влаштували акцію в підтримку України. Учасники, організатори та гравці вшанували членів сімей гравців Української ліги американського футболу, які зараз воюють проти росії.


Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі