П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

На аукціоні продають гітару королеви Марії-Антуанетти

Важливо

Гітару, яка належала французькій королеві Марії-Антуанетті, пустять з молотка на французькому аукціоні Aguttes. Вона збереглася в ідеальному стані 267 років.

Про це повідомляє CNN.

“Гітару із Тріотона” (Тріатон – палац французьких монархів) сподіваються продати за $84 тис. Зараз її виставили на показ Неї́-сюр-Сен для публіки.

Гітара має дуже тонко оздоблений корпус із фруктового дерева, прикрашений вставками із слонової кістки і чорного дерева. Над резонатором знаходиться вставка зі слонової кістки, яка зображує пару голубів, які обіймаються на храмі кохання.

Це справжній скарб вишуканості, каже експерт Грегуар де Турі. Він каже, що вона демонструю, як королева виражала свою близкість до наближених із її кола.

The guitar has been handed down the descendants of the Marquise de La Rochelambert-Thévalles.
Фото:  Aguttes Auction House

Історичних документів, які супроводжували б гітару, нема. Але є ознаки, що це – гітара, яку Марія-Антуанетта купила цю гітару і подарувала її маркізі де Ла-Рошеламбер-Тевалю. Під час Французької революції, як відомо, королеву стратили за контрреволюційну діяльність.

Інструмент зберігали нащадки маркізи, від її племінника Анрі до наших днів.

Як повідомляло BitukMedia, шматок фруктового пирога з весілля принцеси Діани та принца Чарльза, яке відбулося 29 липня 1981 року, виставили на продаж з аукціону. Його продають щонайменше за 300 фунтів стерлінгів. Свого часу до десерта додавався рукописний лист-подяка від теперішнього короля та його нареченої. Його теж можна придбати.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі