П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Украдений місяць. Кум”: український мультик переміг на міжнародному кінофестивалі (ВІДЕО)

Важливо

Український короткометражний анімаційний фільм “Украдений місяць. КУМ” продовжує збирати міжнародні нагороди. Зараз він став переможцем фестивалю CanadaShorts. В його активі нагорода Award of Excellence.

Про це повідомила у своєму Facebook автор сценарію та режисер фільму Ольга Захарова.

У листопаді стрічка здобула головний приз у номінації “Найкраща історія” на міжнародному кінофестивалі анімаційних студій у Парижі.

Ольга Захарова нагадала, що  стрічка створена за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України.

Вітчизняна прем’єра фільму “Украдений місяць. КУМ” планується до Різдва разом із 1+1 Media.

Як зазначено на сайті кінокомпанії-творця стрічки “МаГІКа-фільм”: “Це різдвяна пригода. Історія Любові, Добра, Хоробрості та Честі, яка пронизана духом українських легенд про козаків, образами різдвяних родинних традицій і свят. Українське село, яке живе тихим та спокійним життям, оживає напередодні Різдва – наповнюється піснями, музикою, духом смачної печені і свята.

Козак Василь разом із дітьми лагодить Різдвяну зірку, щоб ввечері діти могли привітати хрещених батьків колядками. Дружина Василя, Катерина, порається біля печі, готує святкову вечерю.

Самотньо, осторонь від громади в селі живе козак-характерник Кум. Ніхто, навіть стара баба Карпиха, яка розносить селом плітки, не знає, ким він був і звідки сюди прийшов. Кремезна статура Кума і відлюдність викликають страх у дорослих жителів села, але не в дітей. Діти відчувають, що козак ретельно приховує від людей якусь свою таємницю. Але їм скоріше цікаво, ніж страшно. Насправді, колись давно …”

Як повідомляло раніше BitukMedia, українські стріт-арт-художниці сестри Фельдман запустили онлайн анімаційний серіал «YoYo. Іграшка, яка стала зброєю» — про круглу людину у світі квадратних людей у далекому майбутньому.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі