Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Український військовий медик отримав біонічний протез руки

Важливо

27-річному українському військовому медику на ім’я Дмитро встановили біонічний протез правої руки у реабілітаційному центрі “Незламні” у Львові. Чоловік втратив кінцівку на фронті під час виконання завдання.

Про це повідомляє “Суспільне“.

Дмитро має грецьке громадянство. Навчався у Києві, потім працював ортопедом-травматологом в одній із київських лікарень. Після початку повномасштабного вторгнення пішов на фронт. У червні втратив праву руку.

“Побратим витягнув мене в поле, наклав мені турнікет, знеболив. На моє питання “що з рукою”, він відповів – все нормально. Але я побачив у його очах трошки обману”, – пригадує Дмитро.

Аби врятувати передпліччя та м’язи руки, медику зробили п’ять операцій. Тепер йому встановили біонічну кінцівку українського виробника.

Дмитро говорить, що відчуває дитяче щастя від усвідомлення того, що він може зробити, здавалося б, прості речі.

Дмитро став другим українським військовим, хто отримав біонічний протез. Перший біонічний протез руки встановили військовому ЗСУ Михайло Юрчук на початку вересня цього року.

Як повідомляло BitukMedia, український артист і продюсер Андрій Данилко продав авто вокаліста гурту Queen Фреді Мерк’юрі Rolls Royce Silver Shadow 1974 року. Торги відбулися на аукціоні дому Sotheby’s у Лондоні. За авто виручили 250 тис. фунтів – майже $284,5 тис. Кошти підуть на будівництво реабілітаційного центру в Україні Superhumans.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі