П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Ріші Сунак у Києві пообіцяв посилити ППО України

Важливо

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак під час свого першого візиту до Києва 19 листопада оголосив про намір зміцнити українську протиповітряну оборону. Лондон надає Києву пакет допомоги на 50 млн фунтів стерлінгів. Ще 16 млн фунтів британці виділять на гуманітарну допомогу для України.

Про це інформує Sky News.

Новий пакет допомоги від Британії допоможе захистити мирних українців та об’єкти критичної інфраструктури країни від масованих ракетних атак з боку росії.

Йдеться про 125 зенітних гармат та технологій для протидії дронам-камікадзе, які російська влада закуповує в Ірану. Крім того, Україна отримає кілька десятків радарів та засобів радіоелектронного протистояння безпілотникам.

“Я пишаюся тим, як Велика Британія підтримувала Україну з самого початку, і я тут сьогодні, щоб сказати, що Велика Британія та наші союзники продовжуватимуть підтримувати Україну, оскільки вона бореться за припинення цієї варварської війни та досягнення справедливого миру”, — цитують Ріші Сунака.

З неоголошеним раніше візитом до України прибув новопризначений прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак. Фото – Sky News

Новопризначений прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак вперше прибув з офіційним візитом в Київ. Ріші Сунак та Володимир Зеленський зустрілись у Маріїнському палаці. За словами українського лідера, під час зустрічі вдалося обговорити найважливіші питання для України та Великої Британії й торкнутися теми глобальної безпеки. “Разом ми сильніші й досягнемо бажаних результатів”, — написав Володимир Зеленський в своєму офіційному Телеграм-каналі.

“У той час як ЗСУ вдається відтіснити російські сили на землі, цивільне населення піддається жорстокому обстрілу з повітря. Сьогодні ми надаємо нові засоби протиповітряної оборони, включаючи зенітну зброю, радари та засоби боротьби з безпілотниками, а також посилюємо гуманітарну підтримку перед зимою”, – зазначив Сунак.

“Британія знає, що означає боротися за свободу. Ми з вами до кінця”, – написав Ріші Сунак під відео зустрічі з Зеленським у твітері.

Фото – скрін Twitter/Rishi Sunak

Під час спільної прес-конференції з президентом Володимиром Зеленським у Києві, прем’єр Британії заявив також про наміри надати 16 млн фунтів стерлінгів на гуманітарну допомогу для України, – повідомляє “Європейська правда“.

У повідомленні британського уряду уточнюється, що 12 млн фунтів буде надано на заходи реагування Всесвітньої продовольчої програми. Ще 4 млн фунтів стерлінгів призначені для Міжнародної організації з міграції. “Ці кошти допоможуть забезпечити генератори, притулок, ремонт водогонів та мобільні медичні клініки” – пояснили в британському уряді.

Серед іншого, Володимир Зеленський обговорив з Ріші Сунаком питання визнання Британією Голодомору геноцидом українського народу.

Ріші Сунак пообіцяв підтримувати Україну до “завершення” її битви з російськими військами. Новий премʼєр-міністр Великої Британії не став міняти політику підтримки України, яку проводив його попередник Борис Джонсон.

Нагадаємо, Велика Британія заявила про себе як про союзника України ще з перших днів повномасштабного вторгнення. Британія відправляє в Україну досвідчених військових медиків та інженерів для підвищення кваліфікації Збройних Сил України. Раніше в британському  Міністерстві оборони анонсували передачу Україні понад тисячі нових зенітних ракет.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі