П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Продали картину, яку малювали 400 дітей. Гроші передадуть на ЗСУ

Важливо

На аукціоні у Житомирі продали рекордну картину, яку до Дня Незалежності України намалювали понад 400 дітей. Вона має довжину понад 60 м. Виручені 139,4 тис. грн передадуть бійцям 95-ої окремої десантно-штурмової бригади.

Про це повідомляє сайт Житомирської міської ради.

Картина, яку розігрували на аукціоні, має висота 1,4 м та довжину 60,12 м. На ній зображено 277 символів України, серед яких тварини (півень, курка), плоди та квіти (соняхи, пшениця, калина), Карпати та українські пам’ятки архітектури. Картина внесена до  Книги Національних рекордів України. Її намалювали 24 серпня 2021 року.

undefined
undefined

Усі фото: zt-rada.gov.ua

Аби продати на аукціоні, картину розділили на 50 окремих полотен. Найбільш цінним виявися фрагмент картини “Мрія” із однойменним літаком – за нього виручили 8 тис. грн. Другим найдорожчим лотом став “Улюбленець” – 6,5 тис. грн. На третьому місці “Мова єднання” – 6 тис. грн.

На аукціоні продавали також інші лоти. Серед них – патріотичні бокси з підписом генерала Валерія Залужного та картини житомирських митців.

Як повідомляло BitukMedia, мем “Жінка кричить на кота” продадуть 18 листопада як NFT – різновид криптовалюти. 25% від отриманої суми піде на допомогу українським дітям. Торги ініціював благодійний фонд Unchain.Fund, який об’єднав криптотрейдерів із усього світу для допомоги Україні.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі