П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Перемога українського народу має розвінчати міф російського “великодержавія” – Нищук

Важливо

Концепція «великого руского міра», якою керуються росіяни, веде їх до знищення інших народів. Однак українське військо вони недооцінили, бо не звертали увагу на важливі історичні факти.

Такі думки у студії BitukMedia висловив екс-міністр культури, народний артист України Євген Нищук.

«Ми маємо вистояти не тільки територіально. Ми маємо вистояти як народ, який розвінчує міф «руского вєлікодєржавія». Який повертає країну до правдивої історії, її витоків», каже Нищук.

Путін заточений на ідеї «великого руского міра», який має панувати у Східній Європі. За цією ідею росіяни не бачать інші народи і вони хочуть їх знищити. Це очевидний геноцид, який має бути покараний у Гаазі, каже Нищук.

Однак росіяни постійно апелюють до фактів з історії, які не дають їм правдиве уявлення про український народ, відзначає Нищук. Бо інакше б вони знали, якими потужними у військовому сенсі є українці – із часів княжої доби і козацтва. Українські воїни розумні, хитрі і швидко вчаться, підкреслює екс-міністр. І росіяни це недооцінили.

Раніше у своїй колонці для BitukMedia Джеймс Бінденагель написав, що “допоки Путін думає, що він може домовитися із Заходом про гарантії нейтралітету для України і обміняти їх на мир, він не буде собі ні в чому відмовляти. Поразка Путіна – це єдиний шанс Європи та Росії”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі