Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Врятована антилопа вкрала у чоловіка взуття

Важливо

Мешканець американського штату Вайомінг Джеймі Літцел зняв відео, як його друг втратив черевик, рятуючи самця рідкісної вилорогої антилопи. Чоловік звільнив тварину, яка заплуталася у дротах. Але самець випадково поцупив його взуття.

Літцел опублікував відео на сторінці у Facebook. Ви можете подивитися його також на наших сторінках у Telegram та Facebook.

На відео видно, як самець вилорогої антилопи лежить на спині, бо заплутався своїми передніми ногами у колючому дроті місцевого заповідника. Двоє чоловіків – Кайл Літцел та Кайл Бачанд – підходять до нього. Один звільняє ноги, а інший стає ногою на роги антилопі, аби та не билася і не надто смикалася.

Однак, після того, як тварина відчула, що вона звільнилася, вона перевернулася зі спини на ноги і відкинула того, що стояв у неї на рогах. При цьому вона дивовижним чином підчепила собі на роги його кросівок. Із взуттям на рогах самець вилорога зник вдалині. Усі дружно розсміялися.

Зараз відео у Facebook набрало понад 2,4 млн переглядів і 1,6 тис. коментарів.

Вилороги – це єдині тварини Західної півкулі, яким вдалося пережити останній льодовиковий період – він закінчився 11,7 тис. років тому. Також це найшвидші тварини Західної півкулі, швидкістю поступаються лише гепарду – здатні розганятися до 50 м/год. Вони уміють перестрибувати перешкоди, але іноді пролазять під парканами, через можуть застрягнути.

Як повідомляло BitukMedia, волонтери із США врятували 275 папуг і двох лемурів із заповідника “Малама Ману” у Флориді, який постраждав від урагану Ян. Птахів, серед яких рідкісні види, відловили та доправили у безпечне місце на флоті із чотирьох маленьких човнів. Захід отримав назву Операція “Ноїв ковчег”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі