П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Фразу “там де ЗСУ, там життя” потрібно підкріплювати картинкою – Олекса Руденко

Важливо

Цього року в Україні планують завершити “брендбук” ЗСУ – там візуалізують брендування навіть найдрібніших предметів, якими послуговуються українські солдати. Тому що образ переможних ЗСУ тримається ще й на естетичній складовій їх символіки.

Про це у ексклюзивному інтерв’ю BitukMedia розповів Заслужений художник України, автор айдентики ЗСУ Олекса Руденко.

“Символіка, однострій, ритуали, прапори, нагороди є брендом. І його треба закріплювати. Історія з війною проти такого сильного ворога, це надовго. І один із елементів, чому ми такі круті, полягає не лише у вправності наших солдат і мудрості офіцерів і генералів, а тому, що це красиво”, – каже художник.

Руденко розповів, що ЗСУ отримають брендованими навіть найдрібніші речі – ручки, флешки, чашки з порцеляни і футболки. Збройні сили стануть брендом. Це важливо навіть попри те, що рівень підтримки української армії у населення – 98%, вважає Руденко.

“У нас на бойових прапорах написано “За Україну, за її волю”, є ще різні фрази. Але одна має потужне значення – “Там де ЗСУ, там життя”. І це потрібно підкріплювати картинкою”, – каже художник.

Як повідомляло BitukMedia, Руденко також сказав, що у символіці нового українського війська важливо відмовитися від “радянщини”. Натомість треба показувати тяглість української військової традиції в історичному контексті.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі