П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Для путіна історія – поле битви, і вони прийшли нас на ньому вбити” – Олекса Руденко

Важливо

В України є потреба в правильному донесенні її історії. Зокрема, в армії. Росіяни прийшли на нашу землю добре підготованими ідеологічно, а отже, і завдання українців – знати нашу правду.

Про це у ексклюзивному інтерв’ю BitukMedia розповів Заслужений художник України, автор айдентики ЗСУ Олекса Руденко.

Нещодавно в структурі міністерства оборони створено Центр вивчення воєнної історії України, розповів він. 

“Тому що це – один з елементів зброї. Наш противник прийшов воювати проти нас, озброєний абсолютною людиноненависницькою, але професійно зробленою величезною масою наративної літератури, накачкою через ЗМІ, накачкою через спеціально уповноважених осіб”, – каже Олекса Руденко. Він вказує, що в російській армії штатний історик є на рівні роти.

Російська влада давно оцінила важливість історії. “Для них історія, як ми бачимо і з виступів Путіна, і всієї цієї камарильї, для них це – поле битви. І вони на цьому полі битви прийшли нас вбити. Мотивуючи це якимись там історичними фактами”, – зауважує художник.

Руденко наголошує, що й українська армія повинна мати на це відповідь. “Це правильне донесення нашої історії, нашої правди, правди про наш мілітарний чин, про наші звитяги”. Як  автор айдентики ЗСУ він займається візуальною складовою цього процесу.

Як повідомляло раніше BitukMedia, Руденко також розповів, що цього року в Україні планують завершити “брендбук” ЗСУ – там візуалізують брендування навіть найдрібніших предметів, якими послуговуються українські солдати. Тому що образ переможних ЗСУ тримається ще й на естетичній складовій їхньої символіки.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі