Неділя, 12 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Стануть у пригоді туристичні навички – як вижити без світла, води і газу

Важливо

У зв’язку із тим, що росія обстрілює критичні об’єкти інфраструктури в Україні, українці можуть пережити відключення від електропостачання, водопостачання та газу. Міністерство реінтеграції розробило рекомендації для українців на випадок таких ситуацій. Радять запастися сухим спиртом, ліхтариками та іншим туристичним спорядженням.

Відповідну пам’ятку Мінреінтеграції розмістило на своєму сайті.

У випадку відключення водопостачання, міністерство радить терміново перекрити крани та запастися водою із бюветів, колодязів, шатхних колодязів та пунктів розливу питної води. Вживати рекомендують лише куплену в магазинах воду – із воду із відкритих джерел можна використовувати лише для технічних потреб.

На випадок відсутності газу рекомендують купити сухий спирт і туристичний примус із газовим балоном до нього або туристичний пальник. Також запастися продуктами тривалого зберігання та швидкого приготування. За можливості, у міністерстві радять переїхати у будинок із пічкою.

У випадку аварії на газопроводі, рекомендують перекрити вентиль та готувати їжу на багатті у дворі. Використання буржуйок у квартирі  суворо заборонено.

На випадок відключення електрики рекомендують запастися свічками та ліхтарями, тримати зарядженими павербанки та акумулятори. У разі аварії в електромережі, необхідно вимкнути усі побутові електроприлади.

Як повідомляло раніше BitukMedia, y Кривому Розі Дніпропетровської області врятували 854 шахтаря, які залишалися під землею через обстріли росіян. Через знеструмлення шахт до порятунку залучили рятувальників.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі