Четвер, 9 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Історик Алфьоров на фронті розкопав багатошарове поселення

Важливо

Під час викопування бліндажа військові ЗСУ на фронті виявили невідоме багатошарове поселення. Серед знахідок – керамічні предмети та зернотерка.

Про це на сторінці у Facebook написав радіоведучий та співробітник у Інститут історії України НАН України Олександр Альфьоров.

“Готувався бліндаж, а тут- відкриття! Невідоме багатошарове поселення! От, що значить, коли особовий склад має розуміння Історії. Мене покликали глянути, зробив невелику зачистку та фіксацію. З перших знахідок – є кераміка і зернотерка. Буду готувати із солдатами публікацію!”, – написав історик, який зараз воює в лавах ЗСУ.

Багатошарове поселення означає, що на цьому місці в давнину жили люди різних епох і залишили по собі різні предмети побуту. Такі знахідки дають можливість дослідити, як розвивалася цивілізація у певному регіоні.

Як повідомляло BitukMedia, yкраїнський військовий із Івано-Франківська Руслан Ружило в перервах між обстрілами вишиває український прапор. На полотні має бути 135 тис. хрестиків. Європейські психологи говорять, що це хороша практика – допомагає від стресу на війні.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі