Вівторок, 7 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

135 тис. хрестиків – український військовий між боями вишиває синьо-жовтий прапор

Важливо

Український військовий із Івано-Франківська Руслан Ружило в перервах між обстрілами вишиває український прапор. На полотні має бути 135 тис. хрестиків. Європейські психологи говорять, що це хороша практика – допомагає від стресу на війні.

Про це повідомляє BitukMedia.

Ружило на фронті із 2014-го. І вже тоді він у перервах між боями займався вишиванням. На війну він пішов  добровольцем, служив у складі 128-ї гірсько-піхотної бригади. У цильвіному житті Ружило працював газовиком на комунальному підприємстві у Франківську. Має дружину та трьох дітей.

У 2014-му він розповідав виданню “День”, що пообіцяв 15-річному похреснику вишиванку. Тому, коли росія вперше вторглася, він взяв із собою полотно і нитки на фронт. Щоправда, сорочку довелося вишивати двічі – перша згоріла в автобусі, в якому їхали військові, після мінометного обстрілу біля Амвросіївки.

На зображенні може бути: 1 особа, квітка та на відкритому повітрі
Такий вигляд має 240 рядків – більше половини задуманого. Фото зроблене 24 червня. Джерело: Руслан Ружило/ Facebook

Коли росія вторглася вдруге – у 2022 році – Ружило знову пішов на війну. Цього разу він вишиває український прапор. У своїх дописах у Facebook звітує про те, як просувається робота. Пише, що намагається робити один жовто-блакитний рядок кожен день.

на полотні має бути 135 тис. хрестиків у 450 рядків

Вишиває хрестиком. 31 липня військовий написав, що вишив уже 100 тис. хрестиків  із запланованих 135 тис. В одному із дописів Ружило жартував, що перші 20 тис. хрестиків співпали із 20 тис. вбитих російських військових. Усього на полотні має бути 450 рядків.

Немає опису світлини.
100 тис. хрестиків. Фото: Руслан Ружило/ Facebook

Данська психотерапевтка Біргітта Б’єррегард Нільсен у коментарі BitukMedia сказала, що вишивання або малювання одноманітних візерунків, подібних до вишивки, позитивно впливає на психіку людини. Під час одноманітної роботи мозок зосереджується на цій діяльності і це допомагає уникнути стресу. Тож вона радить тим, хто перебуває під обстрілами, страждає від наслідків бойових дій психологічно після евакуації на мирні території почати вишивати або хоча б малювати одноманітні монотонні орнаменти.

Раніше BitukMedia повідомляло, що Тетяна Чубак – почесна консулка Угорщини в Україні, голова БФ “Подоляни” та мати трьох дітей – представлятиме Україну на конкурсі “Місіс світ – 2022”. Про те, як відбувається підготовка до всесвітнього конкурсу під час повномасштабної війни та загрози ядерного удару, вона розповіла в ексклюзивному інтерв’ю.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі