П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Кіношні злодії і супергерої позбудуться своїх пам’ятних речей

Важливо

Знамениті та впізнавані предмети з фільмів, серіалів та світу музики підуть з молотка у Великій Британії. Щорічний аукціон відбудеться у Лондоні у листопаді. Його проведе компанія Propstore.

Про це розповідає Reuters.

Повертаючись до очного заходу після пандемічної паузи, цьогорічний аукціон може похвалитись розширеним каталогом з понад 1500 лотів. Їхня загальна вартість оцінюється у понад 12 млн доларів.

Серед головних лотів – повний костюм Супермена, який носив Крістофер Рів у фільмах про супергероя, знятих з 1978 до 1987 року. За нього очікують виручити до 570 тисяч доларів.

З торгів підуть і чорні рукавички Дарта Вейдера з фільму 1977 року “Зоряні війни: Нова надія”. А також Біблію з фільму “Втеча з Шоушенка”, за яку хочуть отримати до 170 тисяч доларів.

Інші ключові експонати – перше видання книги “Гаррі Поттер і філософський камінь” у твердій обкладинці 2001 року. Його теж оцінюють у 170 тисяч доларів. Є й шолом, який носив Шон Коннері у фільмі 1967 року “Джеймс Бонд: живеш тільки двічі”.

Щодо музичних лотів, то цього року для них відвели цілу категорію та окремий день. Покупці зможуть придбати скафандр Девіда Боуї з музичного кліпу Ashes to Ashes, підписану Елвісом Преслі заяву на отримання ліцензії на зброю, банджо-укулеле Джорджа Харрісона та рукописний сет-лист Дейва Грола з туру Nirvana “Nevermind”.

Глава аукціонного дому збирає реквізит та костюми понад 30 років. Він купує предмети у продюсерських компаній, студій, знімальних груп та інших колекціонерів. За його словами, червневий аукціон Propstore у Лос-Анджелесі став рекордним: було продано 2 тис. лотів на суму понад 10 млн. доларів.

Наступний аукціон відбудеться у штаб-квартирі BAFTA у центрі Лондона на початку листопада. 

Як повідомляло раніше BitukMedia, австралієць Ріно Д’Альфонсо, який називає себе Бетменом Аделаїди, виставив на місцевому сільськогосподарському ярмарку своє химерне авто. Це копія бетмобіля Майкла Кітона з фільму про людину-кажана 1989 року.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі