Вівторок, 19 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Другий шанс після трагедії – котолюб має чотири рекорди Гіннеса

Важливо

Улюбленець чоловіка зі штату Мічиган удостоєний титулу Книги рекордів Гіннеса як найвищий живий домашній кіт. Інший вихованець – володар найдовшого хвоста. Ці тварини – родичі котів-рекордсменів, що трагічно загинули у пожежі.

Про це розповідає UPI.

Фенрір, кіт породи “саванна”, отримав це звання після того, як представник Книги рекордів Гіннеса підтвердив вражаючий зріст котячого – 47.83 см. 

Вілл і Фенрір

Саванна – гібридна порода. Вона стала  результатом спарювання домашньої кішки з африканським сервалом. Своє ім’я Фенрір дістав від одного із супутників Сатурна.

Власник Фенріра – лікар Вільям Джон Пауерс з Фармінгтон-Хіллз. Він розповідає, що раніше титул належав брату Фенріра, Арктуру. Кота заміряли у 2016 році. Його зріст становив – 48.4 см. Тварина пізніше трагічно загинула під час пожежі в будинку. Але саме Арктуру досі належить титул найвищого домашнього кота.

Інший кіт Пауерса, мейн-кун на імя Альтаїр, є рекордсменом Гіннеса за найдовший хвіст домашньої кішки. Хвіст Альтаїра має довжину 40.83 см. Рекорд найдовшого хвоста домашньої кішки належить Сігнусу, старшому брату Альтаїра, який загинув у тій самій пожежі, що й Арктур, у 2016 році. Його хвіст мав у довжину 44.66 см.

“Арктур загинув у пожежі в будинку п’ять років тому, невдовзі після встановлення рекорда. Його батьки – Дрім і Міст – не могли мати кошенят після того близько двох років. І от несподівано Міст завагітніла”, – розповів Вільям Пауерс. У котячої пари народились двоє хлопчиків – Фенрір та Корвус. Пауерс забрав в свій новий будинок обох. Чоловік важко оговтувався після загибелі своїх улюбленців.

“Для когось, настільки одержимого своїми котами, мати не один, не два, а цілих чотири титули Книги рекордів Гіннеса – це дещо сюрреалістично, чи не так”, — сказав Пауерс представникам Гіннеса. “У мене враження, що так і мало статись. Навіть після нашої катастрофи Всесвіт принаймні спробував зробити все правильно”.

Самопроголошений “божевільний котячий тато” Вілл любить виводити Фенріра на публіку. Оскільки він набагато більший за інших кішок породи саванна, Фенріра часто плутають з різними породами. “Іноді люди бачать його і думають, що це маленька пантера, пума чи оцелот”, – розповів  Вілл.

Як повідомляло раніше BitukMedia, улюбленець соцмереж харизматичний харківський кіт-блогер Степан повернувся до України разом з господинею Анною. Після початку повномасштабної війни тварина жила у Франції. Кіт Степан має 1,3 млн фоловерів у Instagram.  

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі