Вівторок, 19 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Два міністри і жінка-математик – українці потрапили до рейтингу Time

Важливо

Троє українців увійшли до списку TIME100 Next, який щороку складає журнал TIME. Це міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, міністр інфраструктури України Олександр Кубраков та українська математик Марина В’язовська.

Про це повідомляє TIME.

Впливовий американський журнал TIME визначив переможців рейтингу за п’ятьма категоріями – “Митці”, “Феномени”, “Новатори”, “Лідери”, “Адвокати”.

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров та українська математик Марина В’язовська потрапили до списку у категорії «Новатори». Український міністр інфраструктури Олександр Кубраков увійшов до списку у категорії “Лідери”. Також у цьому переліку – премʼєр-міністр Естонії Кая Каллас, глава МЗС Німеччини Анналена Бербок та інші.

“Що поєднує їх, це їхні надзвичайні зусилля, спрямовані на зміну нашого світу та визначення нашого майбутнього”, – йдеться в повідомленні на сайті TIME.

Українка Марина В’язовська отримала найпрестижнішу математичну нагороду – медаль Філдса. Її вручають раз на чотири роки. “Докази В’язівської тісно пов’язані з кодами виправлення помилок, які використовуються у стільникових телефонах, космічних кораблях та Інтернеті, і одного разу вони можуть встановити більш чіткі зв’язки в багатьох формах зв’язку”, – написали в TIME.

Міністра цифрової трансформації України Михайло Федорова відзначили за внесок у впровадженні нових технологій. Він займає міністерський пост з серпня 2019 року. А раніше керував digital-напрямком передвиборчого штабу нинішнього президента України Володимира Зеленського.

Крім того, в рейтингу “лідерів” опинився міністр інфраструктури Олександр Кубраков. Він після парламентських виборів 2019 року став нардепом від партії “Слуга народу”. Згодом був призначений очільником “Укравтодору”, а у травні 2021 року став міністром інфраструктури.

Щороку видання TIME публікує рейтинг TIME100 Next, який відзначає «100 нових зірок з різних сфер і всього світу». Цього року до нього увійшли музиканти, медики, урядовці, лідери рухів і топ-виконавчі директори.

Нагадаємо, у липні 2022 року журнал TIME вийшов з обкладинкою, на якій надруковано портрет першої леді України Олени Зеленської. А у вересні на обкладинку журналу Time потрапив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. 

Як повідомляло раніше BitukMedia, у результаті опитування, проведеного серед читачів журналу Time, президент України Володимир Зеленський посів перше місце і став найвпливовішою людиною 2022 року. За нього проголосували 5% або 3,3 млн людей.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі