Вівторок, 19 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Збирає на аптечки для військових – українець пробіжить 525 км

Важливо

Мешканець Борислава, який зараз живе у Києві, Тарас Голова вирішив пробігти  25 напівмарафонів за 25 днів. Таким чином хоче зібрати 63 тис. грн на купівлю 250 аптечок IFAK для українських військових.

Про це повідомляє Високий Замок.

Голова планує збирати гроші на IFAK від Everlit, індивідуальні аптечки першої медичної допомоги, якою користуються в армії США. До неї входять, серед іншого, назофарингальна трубка з лубрикантом, щиток для ока, а також джгут для зупинки артеріальної кровотечі. Повний комплект коштує більше 2,5 тис. грн.

Число 25 обрав, бо на його думку, воно символізує цілісність України. Вирішив, що протягом 25 днів пробіжить 25 півмарафонів – 21,1 км.

Перший забіг провів у суботу, 24 вересня і відбувся на Трухановому острові. Чоловік подолав дистанцію за 1 год. 31 хв. 49 сек – це його особистий рекорд. У неділю сума пожертвувань уже становила 11 тис. грн. Загалом планує зібратися 630 тис. грн.

Перерахувати допомогу військовим можна за реквізитами на сторінці Тарас Голови у Facebook.

Як повідомляло BitukMedia, мешканка Тернополя Тетяна Чубак представлятиме Україну на конкурсі “Місіс світ – 2022”. Вона почесна консулка Угорщини в Україні, голова БФ “Подоляни” та мати трьох дітей. Про те, як відбувається підготовка до всесвітнього конкурсу під час повномасштабної війни та загрози ядерного удару, Тетяна розповіла в ексклюзивному інтерв’ю.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі