Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У хлопчика з вісьмома кінцівками видалили близнюка-паразита

Важливо

У Китаї лікарі провели складну операцію хлопчику, який народився з чотирма ногами і чотирма руками. Йдеться про рідкісну вроджену патологію. Хірургам довелось видалили близнюка-паразита. Операція, кажуть, пройшла успішно.

Про це повідомляє South China Morning Post.

Жінка на прізвище Янь з міста Шеньчжень народила дитину з рідкісною патологією: до грудей новонародженого був прикріплений близнюк-паразит. У нього були руки та ноги, але відсутні голова та серце. Малюк народився з вагою 2.9 кг.

“Ми виявили у дитини вроджену ваду серця та високий тиск у легеневій артерії. Йому довелось постачати кров’ю плід-паразит. Це збільшило навантаження на серце дитини і поставило його життя під загрозу”, – розповів хірург дитячої лікарні Мао Цзяньсюн.

Операцію зробили за два дні після народження хлопчика. Вона тривала три години. Завдання медиків було складним через тонкі стінки кровоносних судин новонародженого та проблеми з відновленням ушкоджень, завданих хірургічним втручанням. Попри це лікарі успішно видалили близнюка-паразита вагою 260 грамів.

Мао Цзяньсюн, хірург дитячої лікарні Шеньчженя, каже, що паразит був великим і явно ненормальним. Фото – Weibo

За кілька днів новонародженого виписали з лікарні. Під час обстеження лікарі зробили висновок, що дитина повністю здорова.

“Паразитний плід — це дуже серйозна вроджена вада”, – розповів хірург Мао. “Один випадок на кожні півмільйона пологів. Наскільки нам відомо, у світі зареєстровано близько 200 таких випадків”.

У Китаї щороку народжується близько 900 тис дітей з вродженими дефектами. Серед них вроджені вади серця є найпоширенішими.

Як повідомляло раніше BitukMedia, лікарі Університету Дюка (США) провели унікальну операцію на серці новонародженого хлопчика. Йому частково трансплантували живі донорські тканини серця. Раніше подібні пересадки проводили тільки з використанням мертвих матеріалів. Рости разом з організмом вони не могли

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі