Вівторок, 16 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Без терміну давності – вбивцю засудили через 34 роки після злочину

Важливо

У США засудили вбивцю, який розправився з жінкою 34 роки тому у штаті Техас. Родичі домоглись повторного відкриття справи про вбивство Патриції Джейкобс. А аналізи ДНК допомогли вказати за душогуба.

Про це повідомляє KJTV-TV.

Тіло Патриції Джейкобс виявили у річці Нечес на території міста Порт-Артур (Техас) 6 жовтня 1988 року. За результатами розтину, вона втопилась, але дістала удари по голові. Смерть розслідували як вбивство. Востаннє жінку бачили у нічному клубі міста Сілсбі ввечері напередодні. А за місяць водійське посвідчення та інші особисті речі вбитої знайшли під мостом неподалік техаського містечка Кунц.

Деніел Ендрю Макгінніс був тоді підозрюваним у вбивстві. От тільки  довести його провину і покарати за законом не вдалося – через брак доказів. Справа залишалась нерозкритою 34 роки.

Патриція Джейкобс. Фото з сімейного архіву родини Джейкобс.

Після стількох років, у 2018-му, родичам Патриції Джейкобс вдалося домогтись відновлення справи. Нові слідчі ініціювали проведення ДНК-тестів генетичного матеріалу, отриманого з речей вбитої. Результати аналізів вказали на Макгінніса. 

Після допиту та пред’явлення нових доказів чоловік був заарештований за звинуваченням у вбивстві. 20 вересня 2022 року на суді він визнав провину і був засуджений до 20 років ув’язнення. Новий вирок сумується зі 199-річним терміном, який літній злочинець вже отримав за зберігання зброї та наркотиків.

Нинішнім розслідуванням займався Дивізіон Техаських рейнджерів. Це підрозділ правоохоронних органів з юрисдикцією у штаті Техас. Техаські рейнджери розкривають різні злочини (від вбивств до корупції), діють як детективи, займаються охороною губернатора Техасу, розшукують втікачів. Оскільки для вбивства немає терміну давності, слідчі розглядають такі справи до успішного розкриття або доти, доки “не залишиться життєздатних слідів”.

Як повідомляло раніше BitukMedia, поліція американського штату Пенсильванія розшукали вбивцю на ім’я Скотт Грім завдяки аналізу ДНК. Понад 30 років тому зловмисник убив жінку, а тоді надіслав листа до газети. Він полизав конверт, щоб його заклеїти – і лишив на ньому часточки слини з генетичним матеріалом.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі