П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Коли перші російські “частково” мобілізовані воюватимуть в Україні – Жданов назвав термін

Важливо

За перший місяць мобілізації росіяни зможуть набрати до 20 тис. військових. Але на фронт вони вирушать лише у січня 2023 року.

Таку думку висловив у колонці для BitukMedia український військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Олег Жданов.

“Перші нові російські підрозділи будуть готові для бойового застосування не раніше січня наступного року. Місяця два їх будуть тільки збирати – це за умови, що всі прийдуть за повістками. А потім 2-3 місяці треба буде навчати”, – пише Жданов.

Він відзначив, що повний цикл навчання мобілізованих складає до 5 місяців. Але росіяни можуть відправити поповнення на фронт і раніше – через 1,5 місяці після мобілізації. Але в такому разі це буде просто гарматне м’ясо, пояснює військовий.

Жданов вважає, що найбільш успішним для мобілізації буде перший місяць – росіяни зможуть зібрати до 20 тис. військових. А потім ухилянтів ловитимуть, як зайців, – із собаками, ліхтариками і сітками.

Також Жданов сумнівається, чи має росія здатність забезпечити зброєю таку кількість військових.

Раніше у колонці для BitukMedia директор Інституту світової політики Євген Магда написав, що росія, не маючи на сьогодні змоги ефективно протидіяти контрнаступу наших військових, намагається протидіяти Україні у політичному сенсі. Але “реферндуми” на окупованих територіях – це пародія на волевиявлення і вона не буде відповідати справжньому духу демократії. Росія просто хоче помітити свою територію, як собака.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі