Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Солодкий і хрусткий – шеф-кондитери об’єднались заради рекорду Гіннеса

Важливо

Команда кухарів з Італії встановил рекорд Гіннеса. Вони приготували канноло завдовжки 21 м і 43 см. Це на 5 м довше, ніж попередній рекорд 2016 року.

Про це повідомляє La Sicilia.

Місцем встановлення рекорду стала сицилійська Кальтаніссетта. Аби взяти участь у приготуванні, шеф-кухарі з’їхалися з усієї Італії. Загалом 150 кондитерів.

За 30-метровим столом вони приготували один довжелезний канноло. Йдеться про популярний сицилійський десерт більше відомий у множині – каннолі або «сицилійські трубочки». Заповнюють таку хрустку трубочку начинкою, до якої входять сир маскарпоне, збита рікотта, різні сиропи та вино марсала. 

Канноло-рекордсмен. Фото – La Sicilia

Довжина і ширина каннолі варіюється залежно від кулінарних традицій конкретного регіону. Вони можуть мати розмір від невеликих, розміром з палець, до великих тістечок розміром з кулак. Такі випікають в П’яна-дельї-Альбанезі на південь від Палермо.

За даними організаторів рекорду, на виготовлення канноло пішло 680 кг рікотти та 35 кг цукру.

Спроба була організована Ristoworld Italia під керівництвом майстра-кондитера Лілло Дефрая.

Всіх, хто прийшов подивитись на встановлення рекорду, пізніше пригостили десертом з Книги рекордів Гіннеса.

Як повідомляло раніше BitukMedia, біженці з України відкрили у Токіо ресторан української кухні «Смачного». Подають там борщ та котлети по-київськи у японському стилі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі