П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Розпластані на землі білки лякають людей

Важливо

У затоці Сан-Франциско ледь живі білки “лякають людей”: в містах можна помітити тваринок, які розпластались на землі. Так білки рятуються від рекордної спеки, – заспокоюють зоологи.

Про це розповідає The Daily Mail.

Район затоки Сан-Франциско переживає рекордну спеку.  Вона змушує білок лягати на землю, розкидаючи в різні боки лапи і хвіст. Так тваринки віддають тепло свого тіла в навколишнє середовище. Але такий спосіб тваринного самопорятунку “зводить людей з розуму”. Служби охорони дикої природи щодня приймають безліч дзвінків від занепокоєних містян. Люди налякані виглядом білок, які розпластались на землі.

Десятки білок розпластались на землі через рекордну спеку в Каліфорнії.
Фото – Twitter @NYCParks

Міська влада радить людям триматися подалі від тварин, адже білки можуть вкусити. Але як є бажання допомогти, можна поставити  водичку у схожому на тарілку посуді. Це врятує тварин від зневоднення. 

Зворушливу позу на животі з розпластаними лапами, яку ще називають “сплютинг”, приймають не тільки білки, а й чимало тварин, що мають хутряні шубки. Вони затримує тепло їхнього тіла. Так кумедно часто лягають собаки породи вельш-коргі.

Фото – American Kennel Club

Каліфорнійці донедавна не знали термін «сплютинг» і припускали, що білки або хворі, або поранені. Офіційні особи заспокоюють – тварини просто віддають тепло свого тіла і намагаються хоч трохи охолонути.

Знеможених спекою білок помічають також у штатах Нью-Йорк та Колорадо. Просто залиште тварин у спокої, – рекомендація влади всіх трьох штатів.

Фото – The Daily Mail

Департамент парків Нью-Йорка написав у Twitter 9 серпня: «Якщо ви побачите білку, що лежить на землі, не хвилюйтеся; їй добре”.

Фото – The Daily Mail

Водночас зоологи просять повідомляти про білок, які виглядають молодими або падають з дерев. Цього року через рекордну спеку почастішали випадки теплових ударів у білок, а також оленів та птахів. Тварини буквально падають від спеки на бік. У такому випадку краще повідомити захисників дикої природи.

Цього року температура в затоці сягнула понад 43 градусів за Цельсієм. 

Як повідомляло раніше BitukMedia, посуха та сильна спека в південно-західному регіоні Китаю призвели до падіння рівня води у річці Янцзи. Найбільша китайська річка обміліла настільки, що з води винирнули затоплений острів та три буддійські статуї, яким, як вважають, 600 років.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі