Середа, 24 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Бізнесу і талантам потрібна свобода – футуролог Длігач

Важливо

Після того, як переможемо росію у війні, маємо змінити економічну парадигму України. Основною цінністю має стати свобода.

Про це у колонці для BitukMedia написав доктор економічних наук, футуролог Андрій Длігач.

«Має відбуватися  зміна економічної парадигми – там  основною цінністю має стати людський ресурс, свобода для талантів і підприємців. Взагалі, основа економіки в Україні після війни буде побудована на свободі», – вважає він.

На думку економіста, головною суперечністю в українському суспільстві є те, що має бути первинним – соціальне забезпечення чи інвестиції у бізнес. Длігач каже, що Україні готові до менших пенсій і бюджетних виплат, якщо гроші підуть на розвиток підприємств. Тому суспільство розуміє потребу і змін податкової системи і законодавства.

«Українці  вважають, що бізнесу, підприємцям і талантам має бути надана воля. Це означає менші податки, менше регуляції. Українці обирають розвиток первинним. Але для цього треба проводити податкову реформу і дерегуляцію», – каже Длігач.

Раніше у колонці для BitukMedia експерт із довготермінових стратегій Євген Глібовицький написав, що після війни олігархи знову заявлять про себе. Однак вони будуть значно ослаблені війною і не матимуть такого впливу на політику і суспільство. Нову еліту сформують зовсім інші люди.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі