Четвер, 28 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

По голову в томаті – відбувся традиційний фестиваль бійки помідорами (відео)

Важливо

У середу 31 серпня в іспанському місті Буньйол вперше за два роки пандемії Covid-19 відбулася традиційна битва помідорами La Tomatina. Учасникам надали 130 тон томатів.

Про це повідомляє іспанське видання АВС.

Фестиваль La Tomatina, який традиційно проводиться кожну останню середу серпня, відбувся в 75-й раз.  Цього року у ній взяли участь 15 тис. осіб – у ній взяло участь менше туристів і більше місцевих. Основними відвідувачами фестивалю зазвичай були японці, корейці, канадці та австралійці, однак вони ще не наважуються на міжнародний туризм. Мешканці Буньйола також поставилися до заходу із перестрогою.

Бійка розпочалася о 12-й дня і закінчилася через годину. Кидатися помідорами після звукового сигналу про закінчення було заборонено. 130 тон томатів привезли для учасників у шести вантажівках. Коштував квиток на захід від €140 до 290 – в залежності від умов і надаваних послуг.

За фестивалем скучили всі і навіть Google розробив тематичну гру. Якщо загуглити La Tomatina, то можна кидати у свій екран комп’ютера стиглими помідорами за допомогою комп’ютерної миші і курсора. Натиснувши позначку води внизу екрана можна змити помідори – точно так же, як купають під струменями води учасників фестивалю.

Як повідомляло раніше BitukMedia, в Лондоні музична платформа Boiler Room запустила благодійний онлайн-фестиваль українського кіно. Стрічки транслювалися 5-12 травня.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі