Середа, 24 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

16 000 музикантів і співаків – пройшов найбільший у світі концерт

Важливо

Концертом з найбільшою кількістю учасників колумбійці побили світовий рекорд. У Центральному парку Боготи зібрались 16 тисяч музикантів, співаків і учасників дитячих хорів.

Про це повідомляє Reuters.

У концерті взяв участь Філармонічний оркестр столиці Колумбії. Учасники концерту виконали 9-ту симфонію Бетховена та пісню «Latinoamerica». Автором останньої є пуерториканська група «Calle 13». Вона відома в Латинській Америці своїми текстами, що критикують соціальні та політичні проблеми.

Виступ у столичному парку імені Симона Болівара присвятили заключній доповіді Колумбійської комісії правди, що був оприлюднений в червні. 

Комісія Правди була створена в рамках мирної угоди 2016 року між урядом та нині демобілізованими повстанцями Революційних збройних сил Колумбії (ФАРК). Вона мала розкрити правду про порушення прав людини, скоєні під час майже 60-річного внутрішнього конфлікту в Колумбії.

Девід Гарсія, генеральний директор Філармонічного оркестру Боготи, назвав звіт «дуже болісним». За його словами,  своїм  виступом музиканти хочуть «віддати данину пам’яті всім жертвам Колумбії».

Так, згідно з остаточним звітом, загалом у 1985-2018 роках внаслідок конфлікту було вбито понад 450 тисяч людей, а понад 7,7 мільйона людей були переміщені.

Як повідомляло раніше BitukMedia, дедалі більше світових зірок приєднуються до підтримки України. Біллі Айліш, Джуліан Ленон, Pink Floyd та інші присвячують музичні композиції українському народу, що бореться проти російських окупантів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі