Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Захід проходить тест на солідарність – американський дипломат про допомогу Україні

Важливо

Для того, щоб поставки озброєння в Україну відбувалися регулярно, Захід повинен бути об’єднаним. Тож війна з росією стала для союзників тестом на солідарність.

Про це у колонці для BitukMedia заявив посол США в Німеччині за президентства Білла Клінтона, професор Боннського університету Джеймс Бінденагель.

«Можливість поставляти Україні потрібні військові засоби та надавати матеріальну допомогу, аби Україна могла подолати російську агресію, потребує стабільної солідарності західних партнерів», – сказав посол Бінденагель.

Він підкреслив, що США планує підтримувати Україну на військовому рівні стільки,  скільки це буде потрібно. А ось на Німеччину зараз усі дивляться уважно – яке вона озброєння постачає Києву. Зараз заплановані поставки бронетранспортерів, самохідних зенітних установок, протибатарейних радіолокаційних систем і реактивних систем залпового вогню. 

Тож, за словами Бінденагеля, Захід зараз проходить тест на солідарність. І попри намагання росії розділити союзиків, вони лишаються єдиними, вважає дипломат.

Як відомо, 23 серпня під час Кримської платформи канцлер Німеччини Олаф Шольц згадав сталінізм та нацизм в одному реченні і закликав не визнавати імперіалізм росії.

“Сьогодні, 23 серпня, коли ми вшановуємо пам’ять жертв сталінізму та фашизму, треба сказати, що міжнародне співтовариство ніколи не визнає імперіалістичну незаконну анексію української території з боку Росії», – сказав Шольц.

Однак 25 серпня Шольц сказав, що Німеччина не буде поставляти Україні зброю, яка дозволяє стріляти по території росії. І пообіцяв орієнтуватися на кроки інших союзників.

24 серпня стало відомо, що США виділять Україні зброї та військової техніки на майже $3 млрд. Серед них ЗРК NASAMS, протиартилерійські радіолокаційні станції, безпілотні авіаційні системи VAMPIRE, ракетні системи із лазерним наведенням тощою

Раніше у колонці для BitukMedia член-засновник правозахисної Української Гельсінської групи, колишній радянський політв’язень Мирослав Маринович написав, що розпад росії треба зробити контрольованим. Для цього Захід має говорити із московськими елітами, які проти війни. Але Захід поки не готовий до розпаду рф.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі