Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Доісторичний улов – рибалка упіймав скам’янілу рибу (відео)

Важливо

Американець Енді Мур у прямому сенсі впіймав на гачок скам’янілість риби у річці Міссурі. Вік решток оцінюють у 90 млн років. Спочатку він подумав, що це скелет оленя.

Про це повідомляє KKTV.

Мур брав участь у риболовному турнірі у Південній Дакоті. Каже, риба не клювала і він навіть засмутився. Та ще й ліска зачепилася за якусь скелю. Мур підплив на байдарці, аби розплутати снасті – і побачив щось, що здалося йому схожим на скелетом сома чи оленя. Рибалка зробив фото і виклав його в інтернет. Майже відразу йому почали телефонувати знавці археології.

«Це було щось на зразок – ем… чувак, а ти знаєш, що на твоєму фото – викопні рештки, яким 90 млн років?», – пригадує Мур.

Виймати будь-що із Міссурі без дозволу влади не можна. Тож рибалка зв’язався із біологом інженерного корпусу армії США. Разом з експертами він ще раз знайшов викопні рештки – за геолокацією на фото.

«Хлопець-археолог, як тільки побачив знахідку, прямо у взутті вистрибнув з човна і попрямував до неї з вигуком «боже мій», – пригадує Мур.

Науковці підтвердили, що це дійсно скам’яніла хижа риба, вік якої близько 90 млн років. Її виставлять в інформаційно-туристичному центрі Льюїса і Кларка у Небрасці.

Мур зізнається, що досі у шоці. І хоча риболовля того дня не вдалася, він не сумує. Каже, зробив відкриття усього свого життя.

Як повідомляло раніше BitukMedia, на пасовищі біля британського села Кінгс-Стенлі знайшли добре збережену скам’янілу рибу. Поруч викопали рештки динозаврів та древніх молюсків.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі