Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

«Як наляканий хуліган» – Пелосі сміливо прокоментувала реакцію Пекіна на її мандрівку

Важливо

Спікерка Палати представників Kонгресу США прокоментувала реакцію голови Китаю Сі Цзіньпіна на її приліт до Тайваню минулого тижня. Вона порівняла його зi зляканим задиракою.

Про це повідомляє Bloomberg.

Пелосі взяла участь у ранковому ток-шоу Morning Joe на телеканалі MSNBC.

Вона сказала, що Cі переживає через «невпевненість у собі». Але це не значить, що через психологічні проблеми лідера Китаю вона  дозволить йому впливати на розклад поїздок членів Конгресу.

Також Пелосі обговорила економіку Китаю, яка, на її думку, зараз у хиткому становищі – і це спричинює нервову поведінку Сі.

«Ми не збираємося бути співучасниками ізоляції Тайваню, яку запроваджує Китай. Я думаю, що становище Сі зараз хитке. Він поводиться як наляканий задирака (bully, – ред.)».

Нагадаємо, що після візиту Пелосі до Тайваню 2 серпня, який Китай вважає своєю суверенною територією, Пекін почав масовані військові навчання і фактично блокував острів. Влада Тайваня заявила, що це – підготовка до вторгнення.

Раніше в ексклюзивному інтерв’ю BitukMedia аспірант кафедри міжнародної економіки Цзиліньського університету  Петро Шевченко пояснив, що Китаю економічно не вигідна ця війна біля його кордонів, тому що він буде першим хто постраждає від економічної блокади.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі