П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Воно збільшується – шо кажуть науковці про таємниче провалля у пустелі?

Важливо

30 липня на території пустелі Атакама біля мідної копальні Алькапарроса у Чилі утворилося провалля. За тиждень його діаметр виріс вдвічі. Тепер там може поміститися паризька Тріумфальна арка.

Про це повідомляє Reuters.

Пустельний ґрунт біля чилійського міста Тьєрра-Амарілья спочатку провалився на діаметром близько 25 м і глибиною 200 м, на дні була видна вода. За тиждень воно розширилося– зараз має діаметр 50 м. Кажуть, тепер там може вміститися Тріумфальна арка із Парижу або шість статуй бразильського Христа Спасителя із розпростертими руками поруч одна з одною.

Хоча жоден працівник на шахті Алькапарроса, яка належить канадській компанії Lundin Mining, не постраждав, Міністерство геології та гірничої промисловості наказало припинити будь-які роботи.

Мідна шахта знаходиться на відстані 600 м від провалля. Припускають, що де які її тунелі затопило, що призвело до дестабілізації та обвалу ґрунтів поблизу.

Як повідомляло раніше BitukMedia, фахівці NASA виявили на Місяці в западинах затінені місця, де завжди тримається температура близько 17 градусів.



Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі