Середа, 24 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

«Референдумів» на півдні України не буде – Жовква

Важливо

Російські окупанти не будуть проводити псевдореферендуми про приєднання до росії на тимчасово окупованих територіях України, оскільки не зможуть утримати їх під своїм контролем.

Про це заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква сказав в інтерв’ю LB.ua.

«Раніше йшлося про 11 вересня, тому що це збігається з єдиним днем голосування в росії, потім почалися повідомлення про те, що, можливо, ці псевдореферендуми проходитимуть не у вересні, а пізніше. У жодному разі не хотілося б навіть цього аналізувати, тому що ми впевнені, що такого «референдуму» не відбудеться, тому що ці території не будуть під контролем рф», – наголосив заступник голови ОП.

На підтвердження своїх слів він нагадав, що кремль постійно відтерміновує дату проведення фейкового голосування.

Жовква ауважив, що кремлівська влада і сама не впевнена, що зможе зберегти контроль над тимчасово захопленими територіями.

«Постійно надсилаючи ці сигнали про проведення «голосування», Москва демонструє, що сама не впевнена у тому, що їй вдасться зберегти контроль над тимчасово окупованими територіями. Тому все, що в Кремлі роблять, – транслюють подібну інформацію внутрішній російській аудиторії», – зазначив заступник голови президентського офісу.

Нагадаємо, як раніше повідомляло BitukMedia заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква у межах робочого візиту до Королівства Іспанія провів низку зустрічей з представниками уряду та парламенту цієї країни.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі