П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Іспанія підтримує євроінтеграційний поступ України – Ігор Жовква

Важливо

Заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква у межах робочого візиту до Королівства Іспанія провів низку зустрічей з представниками уряду та парламенту цієї країни.

Під час переговорів з міністром закордонних справ, Європейського Союзу та співробітництва Іспанії Хосе Мануелем Альбаресом Буено Ігор Жовква обговорив надання Україні статусу країни-кандидата на членство в ЄС. Крім того, співрозмовники наголосили на важливості постачання нашій державі важкого озброєння та обмінялися думками щодо залучення іспанського бізнесу до відбудови окремих регіонів та міст України, зруйнованих унаслідок російської агресії.

«Обмеження доступу Росії до коштів та технологій має послаблювати її готовність завдавати постійних ударів по території України та поповнювати воєнні спроможності», – сказав Ігор Жовква, повідомляє Офіс Президента України.

Набуття повноправного членства України у Євросоюзі обговорювали й під час зустрічі з державним секретарем з питань ЄС Міністерства закордонних справ, ЄС та співробітництва Іспанії Паскуалем Ігнасіо Наварро Ріосом. Ігор Жовква висловив очікування щодо підтримки Іспанією надання Україні статусу країни-кандидата у найближчій перспективі.

«Українське суспільство вже довело свою європейськість, тому наші очікування на отримання статусу країни-кандидата у червні є обґрунтованими, виправданими та вистражданими», – наголосив Ігор Жовква.

Також під час візиту, Ігор Жовква обговорив з генеральним секретарем Міністерства оборони Іспанії збільшення військової допомоги Україні та взяв участь у заході з відзначення 40-ї річниці вступу Іспанії до НАТО, на якому були присутні Король Іспанії Феліпе VI, глава уряду Іспанії Педро Санчес та Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. Зокрема, темою, яку порушували у виступах промовці, була необхідність посилення оборонних можливостей України на тлі російської агресії.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі