П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Важкохворі українці можуть подати заявку на медевакуацію за кордон

Важливо

Важкохворі або поранені внаслідок війни можуть податися на медичну евакуацію, заповнивши відповідну анкету  на Програму медичної евакуації.

Про це повідомило Міністерство охорони здоров’я у Facebook.

«Важкохворі українці або ж ті, хто отримав травми внаслідок війни, можуть подати попередню заявку на Програму медичної евакуації», – йдеться у повідомленні.

Для того, щоб потрапити під Програму медичної евакуації, потрібно заповнити відповідну анкету.

«Кожен випадок евакуації розглядається спеціалістами окремо. Підготовка пацієнта зазвичай триває від 3-4 днів до 2 тижнів, МОЗ забезпечує комунікацію з клініками та міжнародними партнерами»,- зазначено у пості.

Також, транспортування та лікування українських громадян у рамках програми медевакуації фінансується міжнародними організаціями, а також країнами, що приймають українців.

Якщо ж пацієнт лікується в Україні, то видатки на лікування фінансує Національна служба здоров’я України в межах Програми медичних гарантій.

Зазначимо, що ознайомитися з з алгоритмом медичної евакуації можна на сайті Міністерства охорони здоров’я.

Як раніше повідомляло BitukMedia тринадцять лікарень отримали понад 150 флаконів ліків «Spinraza». Це один із трьох наявних у світі препаратів, що застосовуються під час терапії дітей зі спінальною м’язовою атрофією (СМА).

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі