П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

США перекинули до Польщі винищувачі F-22 Raptor

Важливо

Сполучені Штати Америки перекинули шість винищувачів F-22 Raptor до Польщі в рамках місії НАТО “повітряного прикриття”.

Про це повідомило в середу командування ВПС США в Європі та Африці.

“Новітні винищувачі ВПС, F-22 Raptor, приземлилися на базі RAF Lakenheath в Англії на шляху до 32-ї тактичної авіабази в Лаську, Польща, для підтримки місії НАТО з повітряного захисту в Європі”, – йдеться в повідомленні.

Також, літаки будуть розміщені на авіабазі в Лаську. Це вперше в історії винищувачі F-22 передані під командування НАТО для захисту повітряного простору на європейських теренах.

Крім того, місія об’єднує підрозділи протиповітряної та протиракетної оборони союзників під командуванням НАТО та має на меті створити “майже безперебійний щит від Балтійського до Чорного моря”. Це один із наслідків нещодавнього саміту НАТО в Мадриді.

Зазначимо, що відправлені літаки належать до 90-ї винищувальної ескадрильї, що базується на базі Елмендорф-Річардсон на Алясці.

Як раніше повідомляло BitukMedia міністр оборони Словаччини Ярослав Надь у понеділок заявив, що країна розгляне можливість передачі Україні одинадцяти винищувачів МіГ-29 після того, як словацькі повітряні сили перестануть їх експлуатувати.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі