П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Словаччина розгляне питання передачі Україні 11 винищувачів МіГ-29

Важливо

Міністр оборони Словаччини Ярослав Надь у понеділок заявив, що країна розгляне можливість передачі Україні одинадцяти винищувачів МіГ-29 після того, як словацькі повітряні сили перестануть їх експлуатувати.

Про це повідомило SkyNews.

На пресконференції в Братиславі з главою Міноборони Великої Британії Беном Воллесом Надь сказав, що з кінця серпня словацькі військово-повітряні сили припинять експлуатацію МіГ-29, і після чого Чехія та Польща візьме на себе захист повітряного простору Словаччини.

«Одразу після того, як ми приземлимо МіГ-29, а чехи й поляки візьмуть на себе контроль за повітряним простором (Словаччини), ми зможемо обговорити майбутнє МіГ-29», – зазначив міністр оборони Словаччини.

Також, він підкреслив, що Братислава не може просто віддати літаки без заміни або грошей – один МіГ-29 коштує приблизно 35 мільйонів євро.

«Ми відкриті до обговорення того, щоб пожертвувати ці МіГ-29 Україні, але, звичайно, це вимагатиме, я б сказав, ширшої дискусії щодо врахування фінансових аспектів та всіх інших аспектів доставки, тому рішення ще не ухвалене», – додав Надь.

Як раніше повідомляло BitukMedia Міністр оборони Словаччини Ярослав Надь підтвердив, що його країна передасть Україні 8 самохідних гаубиць Zuzana 2.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі