Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

«Олов’яні солдатики» – чим війна в Україні схожа на Афганістан

Важливо

Масові каліцтва російських солдат у війні в Україні можуть сприяти поваленню режиму володимира путіна. Тому він так боїться правди про військові дії.

Про це у блогові для BitukMedia написала ексдепутатка Європарламенту від німецької партії «Союз 90/Партія Зелених», режисер-документаліст Ребекка Хармс.

«путін пам’ятає Афганістан і як матері, які отримували «олов’яних солдатиків» змінили настрої в Союзі», – каже Ребекка Хармс.

Вона має на увазі, що повернення додому великої кількості радянських солдат без кінцівок сприяли негативним настроям у СРСР і сприяли зрештою його поваленню. Як відомо, у «стійкого Олів’яного Солдатика» із казки Ганса Крістіана Андерсена бракувало однієї ноги.

Саме через страх про ті жахливі травми і кількість смертей на фронті путін контролює російській ЗМІ і забороняє говорити слово «війна», вважає Хармс.

«І те, що він примушує неетнічних росіян помирати за те, щоб «зробити Росію великою знову», свідчить про одне – у Росії дійсно все дуже погано», – додає вона.

Як раніше написав у своєму блогові на BitukMedia військовий експерт, полковник ЗСУ у запасі Олег Жданов, США чекають, коли у російській імперії відбудеться дворцовий переворот і знімуть путіна. Це може бути завтра, а може через два місяці – це передбачити неможливо. Але тенденція до цього є.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі