Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Путін боїться правди про жахи війни

Важливо

Ребекка Хармс
Ексдепутатка Європарламенту від німецької партії "Союз 90/Партія Зелених", режисер-документаліст.

Який ми висновок можемо зробити про західний світ за 5 місяців широкомасштабної війни між Україною та Росією? Західна система безпеки не була готова до повторної атаки на суверенітет одного з її партнерів. Попри те, що Росія вела війну проти України 8 років і навіть вишикувала свою армію вздовж українського кордону, Захід загалом проігнорував погрози Москви.

Навіть на сьогодні багато партнерів України не виконують свої обіцянки щодо постачання зброї. На жаль, і зараз західний світ раз по разу припускається похибок і цим підсилює Росію.

Натомість диктатори по всьому світу явно готові до співпраці із Москвою – наприклад, керівництво Ірану. І це навіть більш підкреслює, як важливо, щоб демократичні народи на ділі стояли разом із Україною. Україна досягла демократії, успішно боролася на Майдані проти путінської стратегії встановити режим Януковича. Сьогодні вона бореться за свою свободу і демократію. І треба, щоб не лише у Києві, а й на Заході сказали – неможливо досягнути миру із Москвою, встановивши у Києві маріонетковий режим, якби того не хотілося Путіну.

Україні потрібно більше зброї для наступу і закрите небо. Але Україна, її військові успіхи і перемога залежать від волі НАТО і західних країн. Було надано занадто мало, занадто пізно і не такої якості, як треба. Мова йде не лише про озброєння, а й про санкції.

Я не можу судити, на скільки росіяни вірять у пропаганду і на скільки там високий рівень конформізму, оскільки мені заборонили в’їзд до РФ ще у 2014 році. Але навіть путін пам’ятає Афганістан і як матері, які отримували «олов’яних солдатиків» (скалічених військових без кінцівок – ред.) змінили настрої в Союзі. Кремль контролює медіа і, здається, досяг успіхів у промиванні мізків і брудній «антифашистській» пропаганді. Путін боїться правди про жахи війни. І те, що він примушує неетнічних росіян помирати за те, щоб «зробити Росію великою знову», свідчить про одне – у Росії дійсно все дуже погано.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі