Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

«Історична знахідка» – видобули рекордний рожевий діамант

Важливо

У Анголі знайшли рожевий діамант вагою 170 карат (34 грами). Це найбільший представник таких дорогоцінних каменів за 300 років.

Про це повідомляє CNN.

Камінь видобули у провінції Північна Лунда на аллювіальній копальні, яка належить Lucapa Diamond Company. Там каміння видобувають із наносів – гравію і піску у руслі річки. Знахідку назвали Lulo Rose.

Копальні Анголи входять у десятку найбільших видубувачів алмазів у світі. За словами Стівена Ветеролла, керуючого директора Lucapa Diamond Company, лише один із 10 тис знайдених діамантів є кольоровим.

«І лише один із  100 діамантів має розмір більший за 10,8 карата. Тому рожевий діамант вагою 170 карат – це надзвичайна рідкість», — сказав Ветерол.

В ангольському уряді уже заявили, що це «історична знахідка». Планується, що його продадуть на ангольському аукціоні Sodiam. Але вартість поки не назвали, оскільки його досі вивчають і оцінюють.

Для прикладу, минулого квітня найбільший у світі блакитний діамант під назвою De Beers’ Cullinan Blue вагою 15,1 карат продали за $57.5 млн на аукціоні Sotheby’s у Гонконгу.

У 2016-му Lucapa уже продавали великий діамант, але він був звичайним, тому його ціна була значно меншою. У лютому 2016-го діамант 4th February Stone вагою 404,2 карати продали за $16 млн.

Як повідомляло BitukMedia, минулого року працівники комунального підприємства «Волиньприродресурс» викопали екземпляр бурштину вагою майже 2 кг.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі