Четвер, 28 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Велика сімка (G7) погодилася відтермінувати платежі за боргами України до 2024 року

Важливо

Група офіційних кредиторів України, до складу якої входять шість з семи країн Великої сімки (G7), погодились відтермінувати платежі за боргами України до 2024 року.

Про це йдеться у їх заяві, опублікованій на сайті німецького Міністерства фінансів.

«Члени групи кредиторів України підтримують прохання про запит згоди (consent solicitation) та наполегливо закликають власників облігацій погодитися. Ми наполегливо закликаємо всіх інших офіційних двосторонніх кредиторів швидко домовитися з Україною про призупинення обслуговування боргу», – зазначається у заяві.

Також, вони пропонують інвесторам погодитися на реструктуризацію ВВП-варрантів, запропоновану Україною.

Крім того, країни «Великої сімки» заявили, що прохання України є обґрунтованим. Держава досі взірцево обслуговувала свої борги, однак зараз опинилась у виняткових обставинах.

До групи кредиторів України входять Канада, Франція, Німеччина, Японія, Велика Британія та США. Група спостерігачів – Австралія, Австрія, Бельгія, Бразилія, Данія, Фінляндія, Ірландія, Ізраїль, Італія, Корея, Нідерланди, Норвегія, Іспанія, Швеція та Швейцарія.

Як раніше повідомляло BitukMedia країни «Великої сімки» планують посилити санкції проти Росії і ще більше обмежити доступ російського військово-промислового комплексу до ресурсів і технологій.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі